Isnin, 11 Januari 2010

pen'kurus'an berat..



tetiba je knor rasa nak tulis tentang usaha menguruskan berat badan...bukan apa teruja juga bila diumumkan pemenang idea kurangkan berat badan di blog k.saidah-http://saidahipoh.blogspot.com/..
terima kasih kak..

bila kita nak turunkan berat badan ni sebenarnya kita kerap nak menimbang berat badan,pantang jumpa weight scale nak naik je timbang ...x kira le kat supermarket ke ...bila g farmasi ke atau kalau kat pejabat kalau ada je benda mesin penimbang tu,terus je nak naik timbang..

sebenarnya yang sebaik2nya adalah kita gunakan satu penimbang sahaja untuk mengukur sejauh mana berjayanya kita dalam usaha mengurangkan berat badan..

pernah x alami situasi dimana kita dah rasa happy bila timbang kat umah berat kita dah kurang 2kg tetapi bila guna penimbang lain berat kita dilihat bertambah...ini pasti buat kita sedih dan seterusnya malas nak teruskan usaha kurangkan berat...

jadi sebaik2nya guna satu penimbang sahaja untuk timbang berat kita sebelum mula diet dan selepas satu jangka masa tertentu yang kita target..misalnya ...aku nak timbang berat pas sebulan atau aku nak turun 1kg dalam masa 2 minggu...


dipendekkan cerita setia la pada penimbang yang satu..

4 ulasan:

Saidah, Ipoh, Perak berkata...

Nor

tolong sms alamat semula kat akak. akak dah terdelete msg lama. barang dah packing lama dah. sms kat 0135282194. sorry yer

Saidah, Ipoh, Perak berkata...

sms alamat pls saidah 0135282194

MrsNor berkata...

alahaiii apa susah nak kurus...or ni byk org dok jual ubat kurus..hari tu gegak gempita dgn Justmate5, lor ni pulak riuh rendah dgn RXLite...jadi ker tidak berkesan ker tidak wallahuallam....

norlina berkata...

ye betul tu mrsnor..

tapi nak try d natural way dulu

when there's a will there's a way..

tq 4 stopping by yer mrsnor

happy sangat..